DSG Dansk-Svensk Gårdhund

Her får du historien om Begittes Svensk-Dansk gårdhund – til inspiration!

Begitte arbejder hos Foderbasker og er uddannet dyrepasser med mange års erfaring indenfor landbrug og med egne dyr i huset.

Jeg (Begitte) har selv DSG hjemme på 3 år. Har tidligere haft labrador, som jo er noget helt andet! Jeg havde mens den gamle levede, haft et godt øje til denne DSG racen, da jeg gerne ville gå til agility og den jo passer godt ind i en familie med børn også.

Min mand var ikke helt af samme holdning, da han var sikker på det var en lille sur, gøende “katte jagtende” hund. (han er helt klart kattemenneske, og meget øm overfor vores katte) Jeg fik ham tilsidst overbevist og vi gik i gang med at kigge på racen sammen.

Hvalpen blev udvalgt
Vi fandt en lille hanhund, som var den lille forsigtige i kuldet. Han kommer fra et hjem med 4 hunde og 5 børn, så han var vant til at der skete meget. Et stort plus, som helt sikkert også bliver et punkt jeg vil kigge på, hvis hund nummer 2 kommer på tale. (Vælg en hvalp fra et kuld, der minder om jeres familie)

Han er med træning og socialisering blevet den mest fantastiske familie hund, men en helt anden race en den gamle, en hund der kræver daglig træning, gåtur som ikke er det samme sted hver dag, ture hvor der er tid til der snuses og søges. Daglig træning og opgaver til hjernen er også en nødvendighed for at han ikke finder på ulykker eller bare går rundt og piber.

Indpasning i familien (Flokken)
En hund hvor der i familien er klarer aftaler om hvor og hvornår der skal leges. Det er en race der let kan opildnes til sjov og ballade. Derfor er der en klar aftale hjemme, som også skal fortælles til gæster, at der ikke leges med hunden indenfor, kun udenfor.

Han elsker at samarbejder og lære nye tricks. Ikke for mange gentagelser, så bliver det kedeligt og han gør det han synes er sjovere. Derfor er jeg også kommet på arbejde, med at finde på opgaver og at læse min hund, “hvornår er det blevet for kedeligt”.

Træning med hunden – Agility
Han elsker agility, og gerne med stor fart. Han er utrolig lærenem og hurtigt, og det bliver derfor hurtigt mig der hænger bagefter og ham der løber videre i den rækkefølge han tror forhindringer skal klares. Så det er lige så meget mig, der skal lære at placerer mig rigtigt.

Han har et stort jagtinstinkt og vi har steder i haven, hvor det er okay at grave store huller efter mus og muldvarper. Han kom ikke fra et hjem med kat, men det krævede ikke meget træning, at lære ham at katten “var ikke jagt egnet”.

Han gør/giver hals, når der kommer gæster, men stopper i det de er indenfor døren. Når vi er på gåtur, på camping eller ude andre steder, gør han slet ikke. Han piber højest hvis han bliver ivrig eller gerne vil hilse på fremmede.

En DSG er en meget intelligent hund, der vil trives i de hjem, hvor den kan blive mentalt og fysisk stimuleret.
Er dette muligt vil du have den mest fantastiske og loyale familiehund, der vil kunne være sammen med alt og alle.