Glutenfri Hundefoder

Alt hundefoder solgt på Foderbasker er 100% Glutenfrit

Se de forskellige kategorier her:

Hvalpefoder & Junior hund

Voksen hund

Små hunderacer

Vægtkontrol

Senior hundefoder

Der er delte meninger om, hvorvidt en hund har godt af foder, der indeholder kornprodukter. Men det er en fact, at nogle hunde ganske enkelt ikke kan tåle kornholdigt foder. Derfor er der udviklet kornfrit foder til hunde og der er helt klart gode egenskaber ved det kornfrie foder, som kan være til gavn for din hund uanset, om den tåler de kornholdige fodertyper eller ej.

Hvis din hund ikke tåler et kornholdigt foder, kan den udvikle allergiske symptomer. Det kan være kløe, røde ører, dårlig pels mv. Egentlig er det ikke selve kornet, der er skyld i allergien, men ekskrementerne fra de lagermider, som ofte er i det kornholdige hundefoder. Ofte er et kornfrit hundefoder heller ikke tilsat BHT, som er et allergifremkaldende konserveringsmiddel.

En fordel ved det kornfrie foder er også, at det ikke omsættes så hurtigt og derfor ikke giver udsving i din hunds blodsukkerniveau. Med et stabilt blodsukker holder hundens energi sig stabil og den går ikke så hurtigt ”kold”. Det medfører ofte, at hundens temperament også er roligt og stabilt.

Din hund har fra naturens side let ved at forbrænde proteiner og fedt. Men får den nemme kulhydrater, bliver de forbrændt før fedtet. Det vil sige, at hvis du giver din hund et foder med mange kulhydrater, der er lette at omsætte, kan hunden opbygge for store fedtdepoter. Sagt med andre ord, så kan din hund lettere blive overvægtig, hvis du giver den et foder, der indeholder en god del hvede og majs. Giver du din hund et kornfrit hundefoder, er det lettere at holde hunden slank og sund.

En anden fordel ved det kornfrie foder er, at det resulterer i mindre afføring. Ved et meget kødholdigt foder optages rigtig meget af foderet i hundens system og, der er derfor ikke ret mange affaldsstoffer tilbage i forhold til, hvis du fodrer med et kornholdigt foder. I tillæg kan et kornfrit foder få din hunds dårlige ånde til at forsvinde.