Hundetegn

Måske I venter en hvalp snart, måske hundetegnet er blevet væk, gået i stykker eller bare trænger til en opfriskning?

Bemærk: Her får du et hundetegn i ALUMINIUM, som er særligt stærkt, med lav vægt- og med 2 års knæk garanti

Hos Foderbasker har vi egen topkvalitets graveringsmaskine, der laver dybdegravering, så hundeskiltet nemt kan læses. Alle vores skilte er i topkvalitets aluminium, der er nærmest umulige at bøje – Vi tilbyder to års knæk garanti på alle tegn.

Lovpligtige krav til hundeskiltet:

Der skal være adresse.

Vi anbefaler dog også hundens eget navn og dit telefonnummer (Læs loven om hundetegn her)

Hundeskilte og hundeloven

Hvad er egentlig lovpligtigt, at få med på et hundeskilt og er det overhovedet lovpligtigt med et tegn på hunden – den er jo chippet.

Hvalpen bliver chippet som helt lille og hundeloven forskriver, at den skal bære et hundetegn med ejerens adresse. Der er hverken nævnt telefonnummer eller e-mail adresse i loven

Det er dyrt at vente med hundetegnet

Her hos Foderbasker har vi jo Fnug som “Test hund” den er med på kontoret og den prøver alt muligt underligt nyt, som måske får lov at komme ind i butikken og online her i shoppen.

Da han var hvalp, var vi ikke for hurtige til at få halsbånd og hundetegn på ham og han var en lille røver, der stak på tur ned i parken med jævne mellemrum.
Vi lærte derfor på den hårde måde, hvordan lovgivningen er, da han en dag stak af og vi fik en regning på 3.500 kroner fra politiet.(Pænt dyrt må man sige)

Han legede i haven uden halsbånd og uden tegn = Da han blev fundet et par villaer væk, var han uden tegn og det koster kassen. (Bøden er ekstra høj, hvis der ikke er tegn på hunden)

Hvad siger hundeloven

Loven kræver synligt hundetegn efter 4 måned og der skal være en adresse. Der står ikke noget om telefonnummer og dit navn eller hundens navn, men vi vil klart anbefale at du både angiver dit eget og hundens navn samt dit telefonnummer.

Des lettere det er at få fat i dig, des større sandsynlighed for at politi ikke behøver blive indblandet, så I kan spare den vilde bøde.

Skal hundens navn på tegnet?

Nogen mener det er en ulempe, at have hundens navn graveret på hundeskiltet, da det vil gøre det lettere at stjæle hunden.
Men det vil nu også gøre det lettere for andre, der finder din hund 30 km væk, at få den til at lystre og gå med hjem.
Det er med andre ord lidt en smagssag om navnet skal på.

Fnug har sit navn på forsiden sammen med vores telefonnummer – Det ser vi som en stor fordel, da dem vi møder meget ofte lige vender det og læser hans navn.

Så kan man jo prioriterer det og lade hunden blive hjemme, når man vralter i Netto.