Kolloid Sølv

Søger du på på sølvvand online vil du møde lovprisninger og et hype, der nærmest manifestere produktet som en ren mirakelkur, der får tankerne tilbage på boderne fra de amerikanske cowboyfilm.

Derfor er rigtigt mange begyndt at bruge produkter med nano sølvioner til deres kæledyr.

Vi har forsøgt at finde hoved og hale i de mange informationer og vi her se nærmere på, hvad kolloid sølv har en dokumenteret effekt på. Der er ingen forskning inden for hund og kat og vi ser derfor på den forskning der eksisterer mht mennesker.

Hvad er sølvvand

Kolloid sølvVand beriget med mikroskopiske sølvioner.
Der er ingen standardisering eller kontrol med produktionen. Sammensætning og sølvindhold samt ionernes størrelse kan derfor variere fra producent til producent.

Studier har påvist, at sølvionerne i produkterne både er store og små- og alle er med andre ord ikke i nanostørrelse.

Der er stadigvæk tvivl om helt nøjagtigt hvordan ionerne fungerer, men det er tydeligt, at de kan gå gennem en cellevæg og ændrer cellerne – f.eks. på bakterier.

Desværre vil ionerne ikke kun gå gennem bakteriers celler, men også sunde celler i menneskets krop.

Der er lavet flere forsøg med såkaldte overfladebehandlede ioner, der gør målretningen bedre i et forsøg på kun at ramme bakterier.

Historisk brug

Sølvberiget vand har været anvendt som et antibiotikum frem til omkring 30erne, hvor penicillin blev opdaget ved et tilfælde.

Det er langt mindre effektivt end penicillin og derfor overgik stort set alt behandling fra praktiserende læger hertil, dog blev det brugt helt op til 50erne af få læger.

Det har de senere år fået flere og flere tilhængere, særligt inden for de holistiske miljøer, der ser det som et alternativ til penicillin og en mulig løsning på resistensen.

Forskning, test og viden

Det er et forholdsvist billigt produkt og derfor har der naturligvis været stor interesse for at undersøge og dokumentere effekten.
Hvis produktet kan erstatte dyre kemiske medicinske produkter, vil det kunne have stor indflydelse på sundheden – særligt i de områder af verden, hvor de dyre alternative typer medicin ikke er tilgængelig for store dele af befolkningen. Netop her, benyttes sølvioner meget udbredt til rensning af vand, hvilket gør områderne særligt interessante for forskerne.

DNA skader ved indvortes brug

Sølv ioner har været anvendt i mange år til at rense vand i Afrika og derfor har et forskerteam set nærmere på, om det har haft en gavnlig virkning eller direkte negativ effekt.

Der er indsamlet 16 andre studier, som er gennemgået og resultatet er (meget kortfattet) at sølvberiget vand muligvis kan have en skadelig effekt på DNA strukturen hos mennesker og det derfor bør undersøges nærmere.

Læs nærmere her

Bakterier dræbes – Dansk forskning

På RUC har studerende set nærmere på virkningen og bivirkninger i forbindelse med brug kontra penicillin.

De konkludere bl.a. at der er dokumenteret effekt overfor bakterier, men også at der er tvivl om hvordan nøjagtigt sølvionerne slår bakterierne ihjel.

Der findes også evidens for, at ionerne kan have meget skadelige bivirkninger på kroppens celler og det ikke på nuværende tidspunkt er muligt at adskille den gavnlige bakteriedræbende effekt fra den skadelige 100%

De fandt også evidens for at kombination med sølvioner og penicillin gav bedre resultater end ved brug af penicillin alene.

Læs den fulde afhandling her

Kræftceller kan dø – under særlige betingelser

Et forsøg med behandling af brystkræft viste positive resultater, hvor sølvionerne kunne dræbe kræftcellerne.

Læs hele artiklen her

HIV

Det er påvist at sølvionerne kan binde sig til HIV celler, men kun har en dræbende effekt meget tidligt i et forløb, hvor ionerne virker virusdræbende.
Der er bl.a. håb om en mundspray kan udvikles til brug.

Læs mere her

Andet virus

Der er fundet signifikant evidens for virus dræbende effekt på flere typer vira bl.a. influenza vira.
Læs med her

Svampe

Studier har påvist sølvioner i nanostørrelse effektivt modvirker svampevækst.

(Læs ovenstående artikel)

Andre raske celler i kroppen

Desværre viser (danske) studier, at nanosølv ikke kun trænger ind i bakterier, men også i menneskets raske celler, hvor de påvirker dem til at udskille frie radikaler (sker typisk i syge celler)

Hvor høj dosis der skal til ved de dog ikke.
Læs med her:

Hvad har vi fundet?

Mikroskopiske sølvioner har en påvist effekt på bakterier og vira i den menneskelige organisme, men binder sig også til raske celler. Det må vi forvente muligvis også sker i kæledyr.

Mus og rotter er i forsøg blevet meget syge under forsøg og det kan derfor bestemt ikke anbefales, at produkter med nanosølv gives i store mængder til kæledyr indvortes.

Der er ingen som ved hvilken dosis et kæledyr kan indtage uden bivirkninger.

Det er derfor ikke et produkt du skal give dit kæledyr som drikkevand 24/7, hvis du vil undgå de voldsomme bivirkninger det kan medfører.

Modsat er det et fantastisk effektivt produkt til udvortes brug i moderate mængder.